srijeda, ožujka 11, 2020

Kako uspješno suzbijati travne korove!


Problematika uskolisnih korova u žitaricama je sve veća. Ipak, svega nekoliko korovnih vrsta dominira svojom prisutnošću i brojnošću, kao i štetama koje čine.
U našim proizvodnim uvjetima to su obična slakoperka i ljulj, koji mogu smanjiti prinos čak do 80% ukoliko se ne suzbijaju na vrijeme.
Obilaskom usjeva žitarica na istoku i zapadu Hrvatske smo utvrdili prisutnost navedenih korova, te da se trenutno nalaze u razvojnoj fazi kada je idealno vrijeme za njihovo suzbijanje.
» Više

utorak, ožujka 10, 2020

Prvi tretman fungicidne zaštite žitarica

Na određenim lokacijama poput Baranje, Podravine i Međimurja primjećujemo pojavu pepelnice, mrežaste pjegavosti ječma, sive pjegavosti te let imaga lisnih ušiju, dok se u pšenici vide spore jesenske zaraze smeđom pjegavosti, za koju se može očekivati daljnji razvoj te bolesti na zdrave listove. Upozoravamo da još nije vrijeme za prvi fungicidni tretman, zbog niskih jutarnjih temperatura. » Više

ponedjeljak, veljače 17, 2020

Obratite pažnju na stanje uljane repice!

Na istočnom dijelu Hrvatske pipa se već pojavila te je vrijeme za tretiranje, dok za zapadni dio Hrvatske preporučujemo obilazak usjeva uljane repice svakih 3-4 dana.
Kako suzbiti repičinu pipu i koji je prag odluke pročitajte klikom na više.
» Više

Pratite nas

Autorsko pravo © Bayer AG