Ovu web stranicu (u daljnjem tekstu „web stranica“) omogućuje Bayer d.o.o. Zagreb, Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb, (u daljnjem tekstu „mi” ili „nas”). Za više informacija o davatelju usluge web stranice, pogledajte naš impresum.

A.            Obrada osobnih podataka

U dijelu koji slijedi želimo Vam dati informacije o načinu na koji postupamo s Vašim osobnim podacima prilikom Vašeg korištenja naše web stranice. Osim ako nije drugačije navedeno u poglavljima koja slijede, pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka proizlazi iz činjenice da je takva obrada potrebna kako bi Vam bile dostupne funkcionalnosti web stranice koje ste zatražili.

Korištenje naše web stranice

1.         Pristup našoj web stranici

 

Kada otvorite našu web stranicu, Vaš preglednik će prenijeti određene podatke na naš web poslužitelj. Prijenos podataka se vrši iz tehničkih razloga, kako bismo Vam mogli učiniti dostupnima zatražene informacije. Kako bi Vam olakšali pristup web stranici, prikupljaju se, pohranjuju na kratko vrijeme i koriste sljedeći podaci:

 

 • IP adresa
 • datum i vrijeme pristupa
 • razlika u vremenskoj zoni u odnosu na srednje vrijeme po Greenwichu (GMT)
 • sadržaj zahtjeva (specifična stranica)

 

 • status pristupa/HTTP status kod
 • količina prenesenih podataka
 • web stranica koja zahtijeva pristup
 • preglednik, postavke jezika, verzija preglednika, operacijskog sustava i površine

 

Nadalje, kako bismo zaštitili naše legitimne interese, takve podatke na ograničeno vrijeme pohranjujemo kako bismo mogli započeti s praćenjem osobnih podataka u slučaju ili pokušaju neovlaštenog pristupa našim poslužiteljima.

2.         Postavljanje kolačića

a)      Što su kolačići?

Ova web stranica koristi tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. korišteni jezik ili postavke stranice) koje Vaš pretraživač može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno nama prenijeti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici.

b)      Koje kolačiće koristimo?

Razlikujemo dvije kategorije kolačića:  (1) funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost naše web stranice bila smanjena i (2) dodatne kolačiće koji se koriste za analizu web stranice i u marketinške svrhe. Sljedeće tablice sadrže detaljan opis kolačića koje koristimo: 


Tehnički potrebni kolačići:

Ime kolačića

Svrha i sadržaj

Vijek trajanja

ASP.NET_SessionID Anonimna identifikacija sesije za tehničku namjenu, ne skuplja osobne podatke za vrijeme sesije
#lang Odabir jezika za vrijeme sesije
tool-secure#lang prikupljanje informacije o jeziku, tehnička namjena za vrijeme sesije
BCS_INTERNET_Analytics pamti odluku o pohranjivanju dodatnih kolačića 6 mjeseci

Dodatni kolačići:


a)      Podložno Vašoj privoli

Dodatne kolačiće koristimo  samo s Vašom prethodnom privolom. Pri Vašoj prvoj posjeti našoj web stranici, pojavit će se obavijest koja će od Vas zatražiti privolu za postavljanje dodatnih kolačića. U slučaju da ste dali Vašu privolu, smještamo kolačić na Vaše računalo, a oglas se neće više pojavljivati dok je kolačić aktiviran.  Nakon isteka vijeka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete, oglas će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.

b)      Kako spriječiti postavljanje kolačića

Naravno, našu web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U bilo kojem trenutku možete u Vašem pregledniku  podesiti ili u potpunosti deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno utjecati na pristupačnost naše web stranice. Možete u bilo kojem trenutku odustati od postavljanja dodatnih kolačića koristeći odgovarajući opciju za primjedbe navedenu u gornjoj tablici.

3.         Analiza web stranice

Na našoj web stranici koristimo Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google“). 

Google u naše ime analizira Vaše korištenje naše web stranice. U tu svrhu koristimo kolačiće koji su detaljnije opisani u gornjoj tablici. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naše web stranice (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku.   Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP adresom. Na našoj smo web stranici aktivirali od Googlea ponuđenu funkciju IP anonimizacije, tako da se zadnjih 8 brojaka (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 brojaka (tip Ipv6) Vaše IP adrese briše. Nadalje, Google je certificiran pod EU-SAD Štitom privatnosti, koji osigurava da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.

Vašu privolu za web analizu možete povući u bilo kojem trenutku, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupni Googleov dodatak za preglednik ili možete urediti Vaše privole u gornjoj tablici, pri čemu se umeće opt-out kolačić.  Obje mogućnosti sprječavaju web analizu tako dugo dok koristite pretraživač na kojem je instaliran dodatak i dok ne izbrišete opt-out kolačić.

Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u  Uvjetima korištenja Google Analyticsa, u  Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti.

4.         Online bihevioralni marketing

Ova web stranica koristi DoubleClick, tzv. ciljanu marketinšku uslugu tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google“).

Google će analizirati Vaše korištenje ove web stranice. U tu svrhu koristimo kolačiće koji su detaljnije opisani u gornjoj tablici. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naše web stranice (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Zajedno s našim partnerom Googleom upotrijebit ćemo ove podatke kako bismo što bolje prilagodili naše oglase Vama i Vašim interesima, ograničili broj prikazivanja istog oglasa, ocijenili uspješnost promotivnih kampanja i bolje razumjeli ponašanje posjetitelja nakon što pogledali određeni oglas.  Kada posjetite drugu web stranicu tzv. „Google Display mreže“, pojavljuju se skočni prozori prilagođeni Vašim interesima na temelju prikupljenih podataka na našoj web stranici.

U bilo kojem trenutku možete povući Vašu privolu za ovakav tip analize podataka vezanih uz Vaše korištenje ove web stranice upravljanjem Vašim privolama u gornjoj tablici , u tom slučaju bit će postavljen opt-out kolačić, ili preuzimanjem i instaliranjem Googlevog dodatka za preglednik kojeg nudi Google. I jedna i druga opcija će spriječiti korištenje web analize pod uvjetom da koristite preglednik na kojem ste instalirali dodatak i da ne brišete opt-out kolačić.

Više informacija o Google DoubleClicku možete pronaći na Googleove Smjernice za zaštitu privatnosti podataka za oglašavanje.

5.         Korištenje obrazaca za kontakt

Možete nam se obratiti izravno putem obrasca za kontakt koji je dostupan na našoj web stranici. Poglavito, možete nam poslati sljedeće podatke: ime, prezime, ulica, poštanski broj, mjesto, telefon, e-mail te Vašu poruku s naslovom.

S obzirom da prikupljamo takve podatke njihov prijenos je zaštićen sa SSL certifikatom.

Prikupljamo, obrađujemo i koristimo podatke koje ste nam dali preko obrazaca za kontakt isključivo za izvršavanje Vaših specifičnih zahtjeva.

6.         Vanjske usluge ili sadržaj na našoj web stranici

Na našoj stranici mogu biti uključene usluge i/ili sadržaj trećih strana. Kada koristite takve usluge trećih strana ili kada je sadržaj treće strane prikazan, komunikacijski podaci se izmjenjuju između Vas i odgovarajućeg davatelja usluga iz tehničkih razloga.

Odgovarajući davatelj usluga ili sadržaja može isto provesti obradu Vaših podataka u dodatne vlastite svrhe. U skladu s našim mogućnostima, konfigurirali smo usluge i sadržaj davatelja usluga u vlastite svrhe tako da je bilo kakva druga komunikacija u druge svrhe izuzev pružanja njihovih usluga na našoj web stranici blokirana, ili do komunikacije dolazi samo nakon što se aktivno izabrali koristiti odgovarajuću uslugu. No, s obzirom na to da nemamo kontrolu nad podacima koje prikupljaju i obrađuju treće strane, nismo u poziciji pružiti obvezujuće informacije u svezi s ciljem i svrhom takvog tipa obrade Vaših podataka.

Za više informacija u svezi cilja i svrhe takvog prikupljanja i obrade Vaših podataka, pogledajte izjave o privatnosti davatelja usluga čije usluge i/ili sadržaj smo uključili i koji su odgovorni za zaštitu Vaših podataka u ovom kontekstu: 

Text Box: · Facebook opcija Podijeli · Google+ opcija Podijeli · Twitter opcija Podijeli · LinkedIn opcija Podijeli · YouTube video klipovi · mape usluge Google Maps

7. Prijava u bazu korisnika

Na našoj web stranici, možete se prijaviti u bazu korisnika. Na temelju Vaše prethodne privole, spremiti ćemo i koristiti podatke koje ste naveli u obrascu za prijavu. Detaljnije informacije o svrhama prikupljanja kao i o vrstama podataka koje prikupljamo, te ostale relevantne informacije, možete naći u tekstu privole na samom obrascu. Možete u bilo kojem trenutku s budućim učinkom povući Vašu privolu, na način da nam se obratite na e-mail adresu agro.info@bayer.com.

 

A.            Informacije vezane uz Vaša prava

 

U skladu s primjenjivim propisima o zaštiti privatnosti podataka pripadaju Vam sljedeća prava:

 • Pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili; 
 • Pravo na traženje ispravka, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka;
 • Pravo na prigovor na obradu podataka za razloge iz našeg vlastitog legitimnog interesa, javnog interesa, ili profiliranja, osim ako ne možemo dokazati da postoje uvjerljivi, opravdani razlozi koji nadilaze Vaše interese, prava i slobodu, ili da se takva obrada provodi u svrhu potvrde, primjene ili obrane pravnih zahtjeva;
 • Pravo na prijenos podataka; 
 • Pravo na podnošenje žalbe tijelu koje je nadležno za zaštitu podataka;  
 • Možete u bilo kojem trenutku s budućim učinkom opozvati Vašu privolu vezanu uz prikupljanje, obradu i korištenje Vaših osobnih podataka. Za daljnje informacije pogledajte poglavlja iznad koja opisuju obradu podataka na temelju Vaše privole.

Ako želite iskoristiti Vaša prava, obratite se Vašim zahtjevom kontaktu navedenom ispod. (à C.).

B.             Kontakt

Za sva pitanja vezana uz privatnost podataka kontaktirajte našeg službenika za zaštitu osobnih podataka na sljedećoj adresi zastita.podataka@bayer.com.

Za kontakt vezano uz sva ostala pitanja molimo obratite nam se putem obrasca na ovom linku.

C.            Dopuna Izjave o Privatnosti

Periodično možemo ažurirati našu Izjavu o privatnosti. Ažuriranja naše Izjave o privatnosti bit će objavljena na našoj web stranici. Sve dopune stupaju na snagu u trenutku njihove objave na našoj web stranici. Stoga, savjetujemo Vam da redovito posjećujte stranicu kako biste bili obaviješteni o mogućim ažuriranjima. 

 

Zadnje ažurirano: 24.05.2018.

Autorsko pravo © Bayer AG