Jedan od globalnih programa Bayera u sklopu održive poljoprivrede je Integrated Weed Management ili integrirani pristup korovima. Izazov prehrane rastuće populacije (za koju se predviđa brojka veća od 9 biliona do 2050.) sve je teži zbog raširenosti korova rezistentnih na herbicide koji ujedno imaju negativni utjecaj na produktivnost poljoprivredne proizvodnje. Danas, korovi unište količinu hrane dovoljnu za prehranjivanje 1 bilijuna stanovnika. Farmeri trebaju raznoliki izbor proizvoda i praksi kako bi se borili protiv rezistentnosti. To je cilj koji se teško postiže u stvarnosti jer kada određeni izbor suzbijanja korova djeluje dobro i ekonomski je isplativ, primamljivo je istim i nastaviti unatoč tome što će oslanjanje na samo jednu mjeru značajno povećati pritisak selektivnosti što na kraju vodi do rezistentnosti. Integrirani pristup korovima spriječava rezistentnost te također pridonosi smanjenju pojave otpornih populacija korova. Za to je naravno potrebno dobro poznavati problematiku tijekom određenog vremenskog razdoblja te na određenom području.

Bayer integrirani pristup korovima

 

Bayer integrirani pristup korovima je dobro izbalansirana kombinacija tri komponente za povećavanje produktivnosti i održavanja dugoročno stabilnih opskrba hranom:

-          Izvrsna rješenja za integrirani pristup suzbijanju korova

-          Provedena lokalno prema najboljoj praksi

-          Temeljena na posljednjim znanstvenim spoznajama i podržana dragocjenim partnerstvima

 

Na taj način Bayer pridonosi održivoj budućnosti u agronomiji.

 

U situaciji kada trenutno nema dostupnih novih tehnologija, važno je održati učinkovitost postojećih proizvoda sve dok nove tehnologije nisu još razvijene. Farmeri se trebaju poticati na održavanje učinkovitosti herbicidnih tehnologija primjenom različitih kombinacija kemijskih i nekemijskih mjera za suzbijanje korova.

Autorsko pravo © Bayer AG