Ethrel je sistemični fiziotrop kratke perzistentnosti, koji se koristi u nasadima višanja i rajčica, s ciljem postizanja ujednačenog dozrijevanja i lakše berbe.
Sastav
Etefon (480 g/L)
Formulacija Tekući koncentrat za otopinu (SL)
   

Kulture i primjena

Višnja

Pospješivanje dozrijevanja plodova

Tretiranje treba obaviti u početku dozrijevanja plodova višnje u cilju ujednačenog dozrijevanja plodova i lakše berbe. Niža preporučena doza koristi se pri suhom i toplom vremenu, a viša pri pri hladnijem. 50 - 70 ml u 100 l vode na 1000 m².

Karenca: 7 dana
Max broj primjena: 1

Rajčica

Pospješivanje dozrijevanja plodova 

Tretiranje treba obaviti u početku dozrijevanja rajčica u cilju ujednačenog dozrijevanja. 20 ml u 10 l vode na 100 m².

Karenca: 7 dana
Max broj primjena: 1

 

Upute za uporabu

Priprema sredstva za upotrebu
Kao tekući koncentrat za otopinu.

Ograničenja
Ethrel 480 SL smije se primijeniti samo jednom u vegetaciji. Ne smije se tretirati pred kišu. Alkalnu vodu ne koristiti za pripremu otopine jer se u njoj brzo razgrađuje. Vodi treba podesiti pH na 6. Iako nije perzistentan u tlu, nakon berbe na tretiranu površinu ništa se ne smije saditi/sijati 30 dana na tlima čiji je pH ispod 6,0 u polju.

Miješanje
Ne miješati s drugim sredstvima. Zabilježeni su slučajevi jake fitotoksičnosti u kombinaciji s bakrenim kao i ditiokarbamatnim fungicidima.

Skladištenje i čuvanje
Preparat uskladištiti u originalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na temperaturi od 0 °C do 30 °C, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, udaljeno od zapaljivih tvari, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Zaštita okoliša
Ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Pri primjeni treba spriječiti onečišćenje vodotokova, bunara, jezera i mora radeći na najmanje 20 m od njih. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Pratite nas

Autorsko pravo © Bayer AG