Sencor WG 70 je herbicid koji omogućava brojne mogućnosti uporabe (prije nicanja, nakon nicanja, u razdvojenim dozama ili kombinirano s drugim herbicidima). Sencor® odlikuje širok spektar djelovanja na jednogodišnje širokolisne korove i na neke jednogodišnje travnate korove.
Sastav
Metribuzin (70%)
Formulacija Močive samodispergirajuće granule (WG)
Pakiranja 100 g; 1 kg
   

Kulture i primjene

Krumpir

Jednogodišnji širokolisni korovi

Primjenjuje se nakon sadnje a prije nicanja krumpira u količini 0,75-1,5 kg/ha i to: 0,75 kg/ha (7,5 g na 100 m²)na lakim tlima; 1,0 kg/ha (100 g na 1000 m²) na srednje teškim tlima; 1,5 kg/ha (150 g na 1000 m²) na teškim tlima i humusom bogatijim tlima. Nakon nicanja krumpira kad krumpir naraste na 5-10 cm visine, tj. nakon što razvije 5-8 listova u količini 0,5-0,75 kg/ha i to: 0,5 kg/ha (50 g na 1000 m²) na srednje teškim tlima, 0,75kg/ha (7,5 g na 100 m²) na teškim tlima i humusom bogatim tlima. Zbog naglašene fitotoksičnosti za sunčanih i toplih dana tretiranje treba obaviti u poslijepodnevnim satima kada se oporave biljke.

Karenca: 42 dana
Max broj primjena: 1


Rajčica

Jednogodišnji širokolisni korovi

8-10 dana nakon presađivanja, u količini 0,5-0,75 kg/ha (5-7,5 g na 100 m2). Nije dozvoljena primjena u proizvodnji rajčice iz sjemena zbog fitotoksičnosti. Primjenjuje se 8-10 dana.

Karenca: 42 dana
Max broj primjena: 1


Soja

Jednogodišnji širokolisni korovi

Nakon sjetve, a prije nicanja soje, u količini 0,5-1,0 kg/ha (5-10 g na 100 m2). Radi potpunijeg djelovanja na korove u sušnim područjima, sredstvo se može primijeniti u dva tretiranja i to: prvo tretiranje prije sjetve soje, uz inkorporaciju, u količini 0,25 kg/ha (2,5 g na 100 m2), drugo tretiranje nakon sjetve, a prije nicanja, u količini 0,25-0,5 kg/ha (2,5-5 g na 100 m2), ovisno o tipu tla. Manje količine sredstva koriste se na srednje teškim tlima, a veće na teškim i humusom bogatijim tlima.

Karenca: Osigurana vremenom primjene
Max broj primjena: 2


Lucerna

Jednogodišnji širokolisni korovi

Samo u zasnovanoj (etabliranoj) lucerni, u količini 0,75-1,2 kg/ha (7,5-12 g na 100 m2) ovisno o tipu tla, primjenom u vrijeme zimskog mirovanja.

Karenca: Osigurana vremenom primjene
Max broj primjena: 1


Proširenja uporabe na male kulture i/ili male namjene:

Batat

Jednogodišnji širokolisni korovi

Primijeniti se može prije ili poslije sadnje (izboji ne smiju biti duži od 15 cm). Maksimalna količina primjene iznosi 1 kg/ha (kod primjene u razdvojenoj (split)aplikaciji maksimalna individualna doza iznosi 0,35 kg/ha). Utrošak vode iznosi min 200 l/ha.

Karenca: Osigurana vremenom primjene
Max broj primjena: 1

Upute za uporabu

Priprema sredstva za upotrebu
Propisanu i odvagnutu količinu preparata izmiješa se sa malo vode te ulije u spremnik prskalice u koji je prethodno stavljena polovina potrebne količine vode. Preostalom količinom vode nadopuni se spremnik uz stalno miješanje. Prska se leđnim ili traktorskim prskalicama uz tlak niži od 3 bara.

Ograničenja
Na istoj površini smije se primijeniti samo jedanput godišnje (osim kod soje u sušnim područjima kada se smije primijeniti u dva razdvojena tretiranja). Ne smije se koristiti u zaštićenom prostoru. Ne smije se koristiti na kosim erozivnim površinama i plićim kraškim tlima te kraškim poljima koja služe za prikupljanje pitke vode. Nakon primjene sredstva smiju se u plodosmjeni sijati slijedeće kulture:

- nakon 4 mjeseca: lucerna, šparoga, ječam, pšenica, kukuruz, krmne trave; soja, rajčica;

- nakon 8 mjeseci: grašak, leća i lisnato povrće;

- nakon 18 mjeseci: šećerna repa, luk i korjenaste kulture;

- nakon 12 mjeseci: sve ostale kulture.

Miješanje
Ne preporučuje se miješanje s insekticidima.

Skladištenje i čuvanje
Skladištiti u izvornoj ambalaži, u zaključanoj prostoriji, izvan dosega djece. Prostor mora biti suh i prohladan, bez hrane, pića i stočne hrane. U prostoru ne smije biti izvora paljenja (zabranjeno pušenje) i zapaljivih materijala niti eksplozivnih materijala. Temperatura ne smije biti niža od 5 °C ni viša od 30 °C.

Zaštita okoliša
Nije dozvoljena primjena u vodozaštitnim zonama. Kod primjene treba spriječiti kontaminaciju bunara, vodotokova, jezera i izvorišta voda, radeći na najmanje 20 m udaljenosti od njih.

Pratite nas

Autorsko pravo © Bayer AG