Vodič za odgovornu sjetvu kukuruza

Tretiranje sjemena insekticidima predstavlja stalnu i neophodnu mjeru u cilju suzbijanja štetnika sjemena i mladih biljaka. Zadovoljavajući rezultati u suzbijanju zemljišnih štetnika postižu se prvenstveno samo ako je sjeme kvalitetno tretirano. Na kvalitetu tretiranja sjemena utječu kvaliteta sjemenskog materijala, karakteristike pripravka, receptura za tretiranje, oprema za doradu sjemena i ljudski faktor.

Temeljem ovih saznanja Bayer je prvi započeo s Product stewardship aktivnostima (praćenje pripravka od njegove proizvodnje do konačne upotrebe).

Tvrtka Bayer i sjemenske kuće se na području dorade sjemena već sada pridržavaju propisa EU.
Kako bi osigurali najbolju kvalitetu, Bayer provodi sve potrebne mjere na području tretiranja sjemena. Zaštita sjemena i mlade biljke je ekološki najprihvatljivija jer se u zaštiti potroši mala količina aktivne tvari, a ujedno se ciljano suzbijaju štetnici, no ne i korisni organizmi. Za učinkovito suzbijanje štetnika vrlo je važno pratiti tretirano sjeme do sjetve i samog nicanja. Zbog toga smo pripremili vodič za odgovornu sjetvu tretiranog sjemena kukuruza. Ove mjere za cilj imaju promicanje sigurnosti korisnika i očuvanje okoliša.

Pratite nas

Autorsko pravo © Bayer AG