srijeda, siječnja 30, 2019

Bayer Expert Forum

Siječanj je i ove godine rezerviran za Bayer Expert Forume!

Usprkos snijegu i lošim uvjetima na cestama, Bayer Expert Forume u Ivanić Gradu i Čepinu ove je godine posjetilo 500-tinjak tehnologa, agronoma i poljoprivrednih proizvođača iz segmenta ratarske proizvodnje. Sada se već tradicionalno prije početka nove sezone okupljamo se na događaju koji je rezerviran za one koji žele znati više. Poljoprivredna proizvodnja nikada nije bila zahtjevnija i sve je više izazova, kako onih na koje možemo utjecati, tako i onih pred kojima smo nemoćni, poput klimatskih promjena, nepredvidivog tržišta merkantile, zakonskih ograničenja i sve strože regulative. Ipak, prinosi koje sudionici Bayer Expert Foruma ostvaruju nikada nisu bili bolji. Prinosi pšenice idu i preko 10 t/ha, a uljane repice i preko 5 t/ha. Zasigurno je nova genetika dobrim dijelom zaslužna za povećanje prinosa, ali isto tako, proizvođači nikad nisu više ulagali, kako u cjelokupnu tehnologiju, tako i u znanje, svjesni da je to jedini način za ostvarenje profita i sigurnosti kojoj svi u konačnici stremimo. Osim izazova na koje ne možemo utjecati, susrećemo se s onima na koje možemo, kao što su borba s korovima, bolestima i štetnicima. Upravo to je i bila nit vodilja ovogodišnjeg Bayer Expert Foruma na kojem je predstavljen herbicid Atlantis Star - jedinstven, a istovremeno jednostavan i učinkovit odgovor na sve značajniju populaciju travnih korova u usjevima pšenice. Podsjetili smo proizvođače i na Alister New, herbicid za jesensko suzbijanje korova u pšenici, koji je optimizirana i poboljšana verzija dobro poznatog proizvoda Alister Grande. Ascra Xpro je novi jedinstveni fungicid za sve žitarice, a potvrdu da se najuspješnije nosio sa svim izazovima u 2018. godini predstavili smo kroz rezultate proizvodnih pokusa. Rezistentnost korova je tema o kojoj se sve više priča, a Bayer je prvi potvrdio prisutnost rezistentnog sirka u Hrvatskoj i kroz integrirani pristup počeo aktivno raditi na skupu mjera koje će spriječiti širenje rezistentnosti. Osim navedenih mjera, Bayer aktivno radi i na zaštiti nove tehnologije. Adengo, osim što je najprodavaniji herbicid za kukuruz na hrvatskom tržištu, uz sve ostale biološke i mehaničke mjere suzbijanja, izvrsna je kemijska mjera i protiv rezistentnog sirka. Propulse je fungicid za uljanu repicu koji iz godine u godinu nalazi sve veći broj zadovoljnih korisnika, čiji prosječni prinosi svake godine bilježe sve veći porast..  Ovo je bila prilika predstaviti i Bayerov novi servis koji dolazi u obliku jedinstvene aplikacije na hrvatskom tržištu, koja će korisnicima osigurati lakšu i bržu dostupnost informacija, kao i niz drugih usluga koje će proizvođačima olakšati donošenje najboljih odluka za proizvodnju najkvalitetnijih proizvoda.

Laku sezonu i dobru žetvu želi vam Bayer!