Izjava o privatnosti

Ovu web stranicu (u daljnjem tekstu: „web stranica”) omogućuje Vam društvo Bayer d.o.o. | 1395 | Hrvatska (u daljnjem tekstu: „nas” ili „mi”). Za dodatne informacije o pružatelju web stranice pogledajte naš impresum.

Obrada osobnih podataka

U nastavku Vam želimo pružiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima kada koristite našu web stranicu. Osim ako nije drugačije navedeno u sljedećim poglavljima, pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka proizlazi iz činjenice da je takva obrada potrebna kako bi Vam funkcionalnosti web stranice koje ste zatražili bili dostupne (čl. 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Korištenje naše web stranice

Pristupanje našoj web stranici

Kada pristupite našoj web stranici, Vaš preglednik će prenijeti određene podatke na naš web poslužitelj. To se radi iz tehničkih razloga te je potrebno kako bismo Vam omogućili pristup traženim informacijama. Kako bi Vam se omogućio pristup web stranici, sljedeće se informacije prikupljaju, nakratko pohranjuju i upotrebljavaju:

 • IP adresa
 • datum i vrijeme pristupa
 • Razlika u vremenskoj zoni u odnosu na vrijeme po Greenwichu (GMT)
 • Sadržaj zahtjeva (određeno web mjesto)
 • Status pristupa / HTTP šifra statusa
 • Količina prenesenih podataka
 • web stranica koja traži pristup
 • Preglednik, postavke jezika, verzija operativnog sustava softvera i površina preglednika

Nadalje, u svrhu zaštite naših legitimnih interesa, pohraniti ćemo takve informacije na ograničeno vrijeme kako bismo mogli pokrenuti praćenje osobnih podataka u slučaju neovlaštenog pristupa našim poslužiteljima ili pokušaja istog (čl. 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Postavljanje kolačića

Što su kolačići?

Ova web stranica upotrebljava takozvane „kolačiće”. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u memoriji Vašeg uređaja putem preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. željeni jezik ili postavke web stranice) koje nam Vaš preglednik može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno poslati kada sljedeći put posjetite našu web stranicu.

Koje kolačiće upotrebljavamo?

Razlikujemo dvije glavne kategorije kolačića: (1) nužne kolačiće, koji su ključni za pregledavanje web stranice i korištenje njezinog sadržaja, i (2) neobvezne kolačiće (npr. analitički kolačići, ciljani kolačići, funkcionalni kolačići), koji primjerice služe za analizu web stranice, personalizaciju web stranice te za marketinške svrhe. Sljedeći gumb vodi na Centar za postavke privatnosti i sadržava detaljan opis neobveznih kolačića koje upotrebljavamo:

Podložno Vašoj privoli

Neobvezne kolačiće koristimo samo ako smo dobili Vašu prethodnu privolu (članak 6., stavak 1., točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka). Kada prvi put pristupite našoj web stranici, pojavit će se natpis u kojem će se od Vas zatražiti da nam date svoju privolu za postavljanje neobveznih kolačića. Ako date privolu, postavit ćemo kolačić na Vaše računalo i natpis se više neće pojaviti sve dok je kolačić aktivan. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića ili ako ga sami izbrišete, natpis će se ponovno pojaviti kada sljedeći put posjetite našu web stranicu te ćemo ponovno tražiti Vašu privolu.

Kako spriječiti postavljanje kolačića

Naravno, našu web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U svojem pregledniku u bilo kojem trenutku možete konfigurirati ili potpuno isključiti upotrebu kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničenja funkcija ili negativno utjecati na korisničku prilagođenost naše web stranice. U bilo kojem trenutku možete prigovoriti na postavljanje neobveznih kolačića na način da u Centru za postavke privatnosti upotrijebite naznačenu opciju prigovora.

Analiza web stranice i online bihevioralno oglašavanje

Analiza web stranice pomoću Adobe Analytics

Ako nam pružite svoju privolu, koristimo se uslugom mrežne analize društva Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 Riverwalk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Republika Irska („Adobe”) na našoj web stranici kako bismo analizirali Vaše korištenje naše web stranice, sastavili izvještaje o aktivnostima na web stranici te kako bismo primali daljnje usluge od Adobea u vezi s web stranicom i korištenjem internetom. U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće koji su detaljno opisani u gornjoj tablici. Informacije koje Adobe prikupi u vezi s Vašim korištenjem naše web stranice (npr. referentni URL, naše web stranice koje ste posjetili, vrsta Vašeg preglednika, Vaše jezične postavke, Vaš operativni sustav, razlučivost zaslona) prenose se na Adobeov poslužitelj u Irskoj radi pohrane i analize. Zatim ćemo rezultate te analize dobiti u anonimiziranom obliku. Tijekom tog postupka, Vaši podaci o korištenju neće biti povezani s Vašom punom IP adresom. Na web stranici smo aktivirali Adobeovu funkciju anonimiziranja IP adrese, koja će zadnji oktet Vaše IP adrese zamijeniti nulama prije provođenja približnog geolociranja, a zatim ćemo Vašu IP adresu zamijeniti generičkom IP adresom prije pohrane skupa podataka. Nije moguće isključiti Adobe Systems Inc., 345 Park Ave., San Jose, CA 95110, koji se nalazi u SAD-u („Adobe Inc”), od pristupa Vašim podacima. Izvan Europske unije („EU”) ili Europskoga gospodarskog prostora („EGP”) razina zaštite podataka može biti niža nego u europskim zemljama, molimo pogledajte u nastavku „Obrada podataka izvan EU-a/EGP-a”. Za dodatne informacije molimo posjetite: https://www.adobe.com/de/privacy.html.

U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu za upotrebu mrežne analize na način da preuzmete ili instalirate pruženi dodatak za preglednik https://www.adobe.com/privacy/opt-out.html odnosno tako da upravljate svojim privolama u Centru za postavke privatnosti, u tom će se slučaju postaviti kolačić za odjavu. Odabirom bilo koje spomenute mogućnosti spriječit ćete primjenu mrežne analize sve dok upotrebljavate preglednik na koji ste instalirali dodatak i ako ne izbrišete kolačić za isključivanje.

Vanjske usluge ili sadržaj na našoj web stranici

Na našoj web stranici uključujemo usluge i/ili sadržaj trećih strana. Kada koristite takve usluge treće strane ili kad se prikazuje sadržaj treće strane, iz tehničkih razloga se razmjenjuju komunikacijski podaci između Vas i odgovarajućeg pružatelja usluge.

Dotični pružatelj usluga ili sadržaja također može obrađivati Vaše osobne podatke u vlastite dodatne svrhe. Prema našem najboljem znanju, konfigurirali smo usluge i sadržaj pružatelja za koje je poznato da obrađuju osobne podatke u vlastite svrhe na način da je bilo kakva komunikacija u druge svrhe osim predstavljanja njihovih usluga ili sadržaja na našoj web stranici blokirana ili se komunikacija događa isključivo nakon što se aktivno odlučite za korištenje odgovarajuće usluge. Međutim, budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje prikupljaju i obrađuju treće strane, ne možemo Vam pružiti obvezujuće informacije u vezi s opsegom i svrhom takve obrade Vaših osobnih podataka.

Za daljnje informacije u vezi s opsegom i svrhom takve obrade Vaših osobnih podataka molimo Vas pogledajte izjave o zaštiti privatnosti pružatelja čije usluge i/ili sadržaj dodajemo i koji su u ovom kontekstu odgovorni za zaštitu Vaših osobnih podataka:

Korištenje funkcije za preporuke

Ako nas želite preporučiti drugima, to možete učiniti s pomoću funkcije preporuke na našoj web stranici. Možete, u vlastitom i našem legitimnom interesu, poslati poruku bilo kojoj osobi za koju pretpostavljate da želi primiti takve informacije. Nakon što ste poslali preporuku, brišemo osobne podatke koji su u to uključeni (npr., ime i prezime te e-mail adresa).

Primatelji osobnih podataka

Naručena obrada

Za obradu Vaših osobnih podataka u određenoj ćemo mjeri angažirati specijalizirane pružatelje usluga koji obrađuju Vaše podatke u naše ime (npr. IT podrška ili cloud usluge).

Ovo se posebno odnosi na:

LumiSys Kft., H-1013 Budimpešta, Krisztina krt. 47. 5/14, Mađarska.

Pružatelje takvih usluga pažljivo odabiremo i redovito nadgledamo. Na temelju odgovarajućih sporazuma o obradi podataka oni će obrađivati osobne podatke isključivo u skladu s našim uputama.

Povezana društva

Vaše osobne podatke možemo dijeliti sa svojim povezanim društvima iz Grupe Bayer kad je to nužno za gore opisane svrhe.

Državna tijela i institucije

Vaše osobne podatke možemo dijeliti s tijelima za provedbu zakona ili drugim državnim tijelima i institucijama ako je to propisano zakonom ili nužno za gore opisane svrhe.

Vanjski odvjetnici

Kako bismo podržali pravne odluke i podnosili pravne zahtjeve ili se od njih branili, možemo dijeliti Vaše osobne podatke s vanjskim odvjetnicima.

Potencijalni kupci u kontekstu spajanja i preuzimanja

Vaše osobne podatke možemo dijeliti s potencijalnim kupcem u slučaju preuzimanja, spajanja ili bilo koje druge vrste korporativnog prijenosa ili prijenosa imovine koji uključuje promjenu vlasništva ili kontrole koja se odnosi na nas ili naše usluge.

Informacije o Vašim pravima

Sljedeća prava općenito su Vam dostupna u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka:

 • Pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje pohranjujemo;
 • Pravo da zatražite ispravak, brisanje ili ograničenu obradu Vaših osobnih podataka;
 • pravo na ulaganje prigovora na obradu na temelju legitimnog interesa ili javnog interesa, osim ako možemo dokazati da postoje uvjerljivi i opravdani razlozi koji imaju prednost pred Vašim interesima, pravima i slobodama ili da se takva obrada provodi u svrhu dokazivanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
 • Pravo na prenosivost podataka;
 • Pravo na podnošenje pritužbe nadležnom tijelu za zaštitu podataka;
 • ako ste dali privolu za obradu Vaših osobnih podataka, u bilo kojem trenutku i s budućim učinkom možete povući svoju privolu; Takvo povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade prije povlačenja.

Kontakt

Za bilo kakva pitanja u vezi s privatnošću podataka, ili ako želite ostvariti svoja prava, molimo Vas da zahtjev uputite putem našeg obrasca za kontakt ili da se obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedećoj adresu:

Službenik za zaštitu osobnih podataka

zastita.podataka@bayer.com
Bayer d.o.o.
Radnička cesta 80
10000 Zagreb, Hrvatska

Izmjena i dopune izjave o privatnosti

Povremeno možemo ažurirati svoju Izjavu o privatnosti. Ažuriranja naše Izjave o zaštiti privatnosti bit će objavljena na našoj web stranici. Sve izmjene i dopune stupaju na snagu danom objave na našoj web stranici. Stoga Vam preporučujemo da redovito posjećujete web stranicu kako biste se informirali o mogućim ažuriranjima.

Izjava od dana: 25. ožujka 2024.

Izjava o privatnosti (CRM kartice)