Fungicidi

Infinito

Fungicidi

Infinito

Infinito je sistemični fungicid s nenadmašnim preventivnim i djelomično kurativnim djelovanjem za suzbijanje plamenjače krumpira, lisnatog povrća, kupusnjača i tikvenjača.

Prednosti

  • Osigurava dugotrajno djelovanje primijenjen u blok tretmanu
  • Otporan na ispiranje kišom već sat vremena nakon primjene
  • Štiti gomolje prije vađenja i smanjuje pojavu bolesti tijekom skladištenja

Sastav

Fluopikolid (62,5 g/L),
Propamokarb (524 g/l)

Formulacija

Koncentrirana suspenzija (SC)

Pakiranja

1 l,
250 ml

Registrirane primjene

Krastavac, tikvice, dinja,lubenica, bundeva, salata glavatica, bijeli i crveni kupus, cvjetača, brokula, kelj pupčar, luk, krumpir

Primjena

Krastavac, tikvice, dinja, lubenica (OP i ZP), bundeva:
Plamenjača (Phytophthora cubensis) primijeniti u količini 1,4 – 1,6 l/ha tijekom vegetacije uz utrošak škropiva 1000 l/ha. Primijeniti u razmacima od 7 do 12 dana.
Broj primjena: 2x (OP), 3x (ZP);
Karenca: krastavac, tikvice, dinja, lubenica i bundeva 3 dana (OP), tikvice i krastavac 1 dan (ZP).

Salata glavatica (OP i ZP):
Plamenjača (Bremia lactucae) primjena nakon trećeg pravog lista pa do kraja vegetacije uz poštivanje karence u količini 1,4-1,6 l/ha uz utrošak škropiva 1000 l/ha.
Broj primjena: 1x (OP), 2x (ZP),
Karenca: 7 dana (OP), 14 dana (ZP).

Bijeli i crveni kupus, cvjetača, brokula, kelj pupčar:
Plamenjača (Peronospora spp.) primijeniti u količini 1,6 l/ha od formiranja prvih pravih listova do formiranja glavica, uz utrošak škropiva 1000 l/ha.
Primijeniti u razmacima od 7 do 12 dana.
Broj primjena: crveni i bijeli kupus 3x, cvjetača i brokula 3x, kelj pupčar 1x,
Karenca: 14 dana za sve navedene kulture.

Luk:
Plamenjača luka (Peronospora spp.) primijeniti u količini 1,6 l/ha, u razmaku od 7 dana i stadiju razvoja od trećeg vidljivog lista do faze početka propadanja listova.
Broj primjena: 2x;
Karenca: 7 dana.

Krumpir:
Plamenjača (Phytophthora infestans); primijeniti u količini 1,2- 1,6 l/ha od perioda zatvaranja redova pa do kraja vegetacije uz utrošak škropiva 1000 l/ha s razmakom od 7 do 12 dana.
Broj primjena: 4x;
Karenca: 7 dana.

Miješanje

Da bi se ograničila opasnost razvijanja rezistentnosti patogena preporučuje se da se primjene sredstvom INFINITO obavljaju naizmjenično s fungicidima iz drugih kemijskih skupina sa drugačijim načinom djelovanja sukladno antirezistentnom programu. Ne smije se miješati s mankozebom i propinebom.

Ograničenja

Sredstvo se ne smije primjenjivati na područjima s puno oborina i pješčanim tlom. Primjena iz zrakoplova nije dopuštena.

Zaštita okoliša

Sredstvo se ne smije koristiti u vodozaštitnim zonama. Prilikom primjene sredstva spriječiti onečišćenje bunara, vodotokova, jezera i mora radeći najmanje 20 m udaljeno. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.